7 gode råd til at få de bedste billeder til konfirmationen

In Konfirmation by Maria Rey Jacobsen

Lige om lidt starter sæsonen for konfirmationer, men forberedelserne har stået på i lang tid, og de unge mennesker glæder sig. Og der er også noget at glæde sig til, for det er en meget speciel dag, som de kun oplever en gang i deres liv. Derfor er det også vigtigt at bevare minderne fra dagen, med gode billeder. I dette indlæg vil jeg give dig nogen gode råd til hvordan du sikrer de bedste minder fra dit barns konfirmation.

1. Konfirmanden skal være med.

Vælg en fotograf der forstår, i samarbejde med dig og dit barn, at skabe den rigtige ramme for fotograferingen. Det er vigtigt, at der er rum for, at dit barn selv kan være med til at bestemme, hvordan det skal foregå. Skal det være søde, sjove eller seje billeder? Skal fotograferingen foregå med kirken som baggrund, i en skov eller et helt tredje sted? Og hvad har konfirmanden af øsnker til gruppebilleder. Skal der tages specielle gruppebilleder sammen med vennerne og veninderne?

2. Vælg en fotograf, som ikke er gæst.

Husk, gæsterne er med for at nyde festen. Og det vil være ærgerligt hvis gæsten misser nogen vigtige øjeblikke, fordi han eller hun står og taler med de andre gæster. Lad gæsterne være gæster og overlad fotograferingen til en professionel fotograf.

En dygtig fotograf tager ikke kun billeder, men vil kunne fortælle en historie om dit barns store dag, som I vil kunne se tilbage på igen og igen.

konfirmation, konfirmand, fotograf, egedal, ølstykke, stenløse
konfirmation, konfirmand, fotograf, egedal, ølstykke, stenløse

3. Vælg en fotograf, som har sikkerheden i orden.

Konfirmation er en stor begivenhed for hele familien, og den kan ikke gentages. Hvor ville det dog bare være ærgerligt hvis der sker noget med billederne, kameraet løber tør for strøm eller det der er være. Derfor bør I altid sikre jer at fotografen har ekstra udstyr med og løbende kan tage back up.
Det er også vigtigt at fotografen er ordentlig forsikret. Tænk hvis han eller hun kommer til at skubbe til en anden gæst i sin iver efter det gode billede, og spilder rødvin ud over gæstens tøj. Eller tænk hvis en gæst får skubbet til noget udstyr og det går i stykker? Det kan i værste fald udvikle sig til en meget akavet situation. Og i værste fald kan det betyde at et venskab slutter.

En professionel fotograf er altid udstyret med ekstra kamera, batterier, hukommelseskort og flash. Der ud over er han dækket, hvis han eller hans udstyr gør skade på gæster eller inventar.

konfirmation, konfirmand, fotograf, egedal, ølstykke, stenløse

4. Vælg en fotograf, der får konfirmanden til at føle sig tryg.

God kemi mellem konfirmanden og fotografen vil hjælpe selv den mest kamerasky teenager til at kunne slappe af, og føle sig godt tilpas foran kameraet. Når du som forælder og dit barn har tillid til fotografen vil det få de bedste udtryk frem hos konfirmanden.

5. Få fotografen med til hele begivenheden.

Vælg en fotograf der kan være med til det hele. Én der både kan få den særlige stemning i kirken med, lave portrætter af konfirmanden, og dække festen. Sørg for at de bedste øjeblikke kan ses igen og igen – din konfirmands kækkeste smil og de sødeste og skæggeste udtryk fra familiemedlemmer og venner.

En professionel fotograf der har mange konfirmationer bag sig, ved lige præcis hvor og hvornår han får de bedste billeder. Han vil kunne fange de sjove, søde og rørende øjeblikke på det rigtige tidspunkt

Image
Image

6. Situationsfornemmelse er vigtigt.

Der er ikke noget værre end en fotograf, som i sin iver for at få de gode skud, glemmer at opføre sig ordentligt eller være opmærksom på andre. Den bedste fotograf er den som man slet ikke lægger mærke til.

En professionel fotograf udfører sin opgave med professionalisme og har en god situationsfornemmelse.

konfirmation, konfirmand, fotograf, egedal, ølstykke, stenløse
konfirmation, konfirmand, fotograf, egedal, ølstykke, stenløse

7. Planlægning giver tryghed.

Vælg en fotograf der giver sig tid til konfirmanden og dig som forælder, og som sætter planlægning i højsædet. Det er bedst, hvis I kan mødes med fotografen nogle gange inden dagen og gennemgå hvad der skal ske i løbet af dagen, og hvilke forventninger I har til billederne der skal tages. Når I kan mærke at fotografen har styr på det, vil det give jer tryghed.

En professionel fotograf har en god sans for detaljer og er vant til at planlægge en sådan opgave. Og han vil også kunne stille dig spørgsmål til dagen, som du slet ikke havde tænkt over, og som kan være det som gøre jeres billeder af dagen til noget helt specielt, som konfirmanden har lyst til at se på igen og igen.

Læs mere om fotograf til konfirmation her:
http://www.rbfoto.dk/fotograf-til-konfirmation/

RB Foto, er din professionelle fotograf til alle begivenheder!


Spørg os hvordan vi kan hjælpe dig med at forevige minderne, når din datter eller søn skal konfirmeres.

Kontakt os nu!